Parlamentari români agresați la Nistru. TVR Moldova și Radio Chișinău au primit ordin să-i apere pe separatiști?

2 min read
Parlamentari români agresați la Nistru. TVR Moldova și Radio Chișinău au primit ordin să-i apere pe separatiști?

Distribuie acest articol!
Parlamentari ai României din partea Alianței pentru Unirea Românilor, au fost agresați la așa-zisa ”vamă” de la Nistru, din localitatea Varnița, Republica Moldova, de cetățeni îmbrăcați în uniforme militare, unii având însemne ale Federației Ruse. Deputații și senatorii AUR s-au deplasat la Varnița în urma sesizărilor făcute de participanții la Caravana AUR, blocată de aproape 24 de ore din drumul spre Tighina, unde intenționau să organizeze un eveniment electoral în cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare din 11 iulie.
Parlamentarii Andrei Busuioc, Andrei Hangan, Daniel Gheorghe-Rusu, Dumitru Focșa și Ciprian Ciubuc, alături de candidați ai Alianței pentru Unirea Românilor, în frunte cu președintele AUR Republica Moldova Vlad Bilețchi, care efectuează cu autocarul de campanie un tur prin toate localitățile Republicii Moldova, sunt sechestrați la punctul de control ce separă orașul Varnița din raionul Anenii Noi de Tighina de separatiștii din regiunea transnistreană și li se refuză accesul la apă potabilă și hrană.
„Comanda a fost preluată de un ofițer rus. KGB-iștii din regiunea transnistreană au vânat și lovit cu picioarele fiecare colet cu hrană primit. Protestăm împotriva regimului separatist care nu dă explicații sau documente pentru acțiunile ilegale și criminale pe care le întreprind pe teritoriul Republicii Moldova. În această dimineață au fost agresați câțiva deputați în Parlamentul României. În contextul în care autoritățile de la Chișinău tac, complice cu separatiștii de la Tiraspol, cerem autorităților de la București să intervină pentru soluționarea acestui caz”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AUR.
Evenimentul de o gravitate fără precedent, în care ofițeri ai F. Ruse, bruschează deputați ai statului român nu a fost reflectat în niciun fel de cele mai bine plătite instituții mass-media de statul român – TVR Moldova și Radio Chișinău.
Deși din banii cetățenilor români se cheltuie anual sute de mii, sau poate chiar milioane de euro pentru întreținerea acestor posturi TV și Radio, cele două instituții au preferat să ia partea separatiștilor pro-ruși și nu au reflectat agresiunea anti-românească.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.