PNL a făcut scut în jurul lui Nicolae Ciucă – Liberalii se tem de alegeri anticipate – 4media.INFO

2 min read
PNL a făcut scut în jurul lui Nicolae Ciucă – Liberalii se tem de alegeri anticipate – 4media.INFO

Aflat în suferință într-o alianță cu PSD, PNL a fost lovit și de acuzațiile de plagiat la adresa premierului Ciucă. Pe moment, liderii partidul stau alături de el, dar foștii lideri vorbesc de alternative. Dacă premierul Nicolae Ciucă era, la un moment dat, privit ca una dintre opțiunile pentru preluarea șefiei PNL în viitor, unificând astfel funcția de președinte al partidului cu cea de șef al guvernului, acuzațiile de plagiat par să îi vulnerabilizeze serios orice șanse.

Instalat în fruntea guvernului de doar câteva săptămâni, Nicolae Ciucă trebuia să fie acel lider puternic cu care PNL să recupereze terenul pierdut după primul an de guvernare alături de USR. Aflat acum într-o alianță cu PSD, alături de care se pregătește să guverneze și după alegerile din 2024, PNL riscă să devină un partid tot mai mic, incapabil să-și mai impună pretențiile în viitoarea guvernare.

În condițiile în care Florin Cîțu are o cotă de încredere de sub 10%, o ipotetică demisie de onoare a premierului Ciucă ar arunca partidul lupta pentru numirea unui nou premier. Foști lideri liberali au opinii diferite cu privire la cel care ar putea reprezenta o soluție în acest sens.

Criza de securitate din Ucraina, mai importantăUn alt fost lider PNL, Ovidiu Raetchi, este de părere că o demisie a premierului Ciucă în contextul crizei de securitate din Ucraina este imposibilă. În opinia acestuia, în cazul ipotetic al unei demisii de onoare a acestuia, liberalii ar trebui să aleagă un premier ținând cont de posibilitatea escaladării conflictului dintre Rusia și Ucraina.

„Eu nu cred că o demisie e posibilă în contextul potențialului război din Ucraina. Și spun asta cu tot respectul pentru integritatea academică, știu ce înseamnă un doctorat lucrat pe bune, ani de zile, în arhive din România și din străinătate.

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.