Programul „Dove – Ai încredere în tine” în școlile din România. Rezultatele obținute și obiectivele pentru 2022

Cei mai mulți profesori și părinți asociază încrederea în sine a copiilor și adolescenților cu abilitățile și competențele acestora, cu succesul și performanțele obținute. Însă încrederea în sine nu se referă doar la siguranța copiilor în situațiile în care trebuie să își demonstreze abilitățile, ci și la siguranța pe care o simt în viața de zi cu zi, în cele mai simple interacțiuni cu cei din jur. Iar un aspect esențial al încrederii în sine a copiilor este încrederea în propriul corp. Cât de confortabil se simt în relațiile cu alți copii, cât de acceptați se simt și cât de multă putere percep că au asupra lumii din jur – toate acestea depind și de încrederea pe care copiii o au în propria înfățișare.
De ce ar trebui să ia în considerare cadrele didactice încrederea în sine a copiilor? Cu cât copiii au mai multă încredere în ei înșiși – inclusiv în înfățișarea lor – cu atât vor fi mai dispuși să învețe lucruri noi, nu se vor lăsa copleșiți de greșeli și vor cere ajutorul de care au nevoie pentru a avea succes la școală.
Programul „Dove – Ai încredere în tine” a fost creat de la această premisă, cu misiunea de a transforma înfățișarea fizică a adolescenților într-o sursă de încredere, nu de anxietate. La nivel global, 69 de milioane de tineri au beneficiat de informațiile despre încrederea în propriul corp oferite de Dove.
Programul „Dove – Ai încredere în tine” în România în cifre
În 2021, programul „Dove – Ai încredere în tine” a început să fie implementat în școlile din România. Descrise în cifre, rezultatele obținute până acum arată astfel:

peste 15.000 de elevi au participat la ateliere de încredere în sine;
au fost organizate 3 training-uri deschise pentru profesori, susținute de Domnica Petrovai;
peste 3.000 de profesori au participat la training-urile dedicate lor!

Ce urmează mai departe?
Până la finalul acestui an, programul „Dove – Ai încredere în tine” își propune să ajungă la 20.000 de elevi din școlile din România și să pună la dispoziția cadrelor didactice training-uri deschise și în anul școlar 2022-2023.
Orice profesor dorește să contribuie la consolidarea încrederii în sine a elevilor are la dispoziție, online și gratuit, toate resursele de care are nevoie pentru organiza ateliere în școală, fie că participă sau nu la training. „Dove-Ai încredere în tine” oferă profesorilor următoarele materiale, care pot fi descărcate dând click pe link-urile de mai jos:

Fișa de lucru
Planul de lecție
Prezentarea folosită în cadrul atelierului

Aceste resurse oferă toate informațiile și recomandările practice de care aveți nevoie pentru a organiza în clasa dumneavoastră atelierul de încredere în sine. Dacă doriți să construiți o relație mai deschisă cu elevii dumneavoastră și să contribuiți la bunăstarea lor emoțională, programul „Dove – Ai încredere în tine” poate fi o modalitate prin care să aduceți o dimensiune mai profundă muncii de profesor.  Așa cumarată Domnica Petrovai,

 » sursa: www.didactic.ro