Silviu-Titus Păunescu (AUR): Încă o dovadă de cinism a acestui guvern -15 lei, atât merită elevii noștri în cadrul programului „masă sănătoasă”!

2 min read

Guvernul PSD-PNL alocă doar 15 lei de elev pentru o masă sănătoasă – nu doar că suma este extrem de mică, afirmă deputatul Silviu-Titus Păunescu, dar de acest program beneficiază foarte puțini elevi: 500.000 din 1 milion cât era prevăzut inițial. Guvernul face economii pentru că 2024 este an electoral și amână, până în 2025, extinderea programului la 1 milion de beneficiari. Oare guvernanții noștri știu că pentru foarte mulți elevi aceasta este singura masă caldă din zi?

Într-o declarație politică, deputatul Silviu-Titus Păunescu critică dur actualul Guvern pentru faptul că ia în derâdere viitorul acestei țări și pentru că pune alegerile mai presus de sănătatea copiilor.

„Nu facem economii la prime electorale, nu facem economii la cheltuit bani publici pe borduri puse peste alte borduri, nu facem economii la cumpărat arbori exotici pentru primării, dar facem economii pe sănătatea copiilor noștri!

Acesta este încă o dovadă de cinism a acestui guvern, alături de toate celelalte oferite, îndeosebi, de ministerul sănătății! Probabil că nici domnul Ciolacu, nici doamna Deca nu știu că, indiferent dacă este caldă sau sănătoasă, pentru mulți elevi, această mâncare reprezintă singura masă din zi!”, a declarat deputatul.

În contextul dat, Silviu-Titus Păunescu a precizat că a solicitat ministrei Ligia Deca, prin intermediul unei întrebări parlamentare, să transmită ce demersuri a făcut pe lângă prim-ministrul Marcel Ciolacu pentru ca să nu se înjumătățească numărul de elevi beneficiari ai programului, ce demersuri face în prezent pentru ca programul să includă 1 milion de beneficiari din luna septembrie 2024, precum și când va susține alocarea unei sume mult mai mari decât aceea de 15 lei pentru un prânz.

Precizăm că programul „masă sănătoasă” este prevăzut în legea educației nr. 198/2023, unde se specifică faptul că din actual an școlar, 1 milion de elevi trebuie să beneficieze o masă sănătoasă. Prevederile au fost însă amânate de Guvernul Ciolacu pentru 1 ianuarie 2025, iar în măsurile adoptate între timp de guvern s-a început cu mai puțini copii decât prevede legea – aproximativ 500.000.

Programul „masă caldă” în școli a început în urmă cu 8 ani, cu 50 de școli, ca un program pilot, iar guvernele au continuat an de an programul prin hotărâri de Guvern aprobate în fiecare an târziu, aproape de începerea anului școlar, ceea ce a creat întârzieri în aplicare.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.