Silviu-Titus Păunescu (AUR): România, țara pensionarilor de lux

2 min read

România este țara pensionarilor de lux, în care niciun partid aflat la guvernare nu poate impune o lege care să elimine pensiile „nesimțite”, deși există astfel de recomandări inclusiv din partea Băncii Mondiale. Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu atrage atenția că, dacă actuala coaliție PNL-PSD-UDMR nu va adopta o lege în acest sens, eliminarea acestor venituri de lux va deveni o prioritate pentru Alianța pentru Unirea Românilor în 2024.

Una din recomandările Băncii Mondiale, care, de altfel, oferă consultanță Ministerului Muncii pentru reforma în domeniul pensiilor, este ca pensiile speciale să nu mai depășească salariul în plată. Schimbarea formulei de calcul, conform recomandărilor venite, ar duce la pensii mai mici cu aproximativ 20%, față de cele din prezent.

              Pe scurt, printr-un astfel de nou proiect legislativ, pensiile magistraților ar urma să nu mai depășească ultimul salariu – o situație sfidătoare și umilitoare pentru milioane de români –  vechimea în muncă să fie de minimum 30 de ani, iar vârsta de pensionare – 65 de ani, ci nu 60 ca în prezent. Astfel, acești adevărați semi-zei, care, niciodată nu răspund pentru nimic și, nu de puține ori, au distrus destine ori au făcut scăpați marii infractori, ar coborî și ei cu picioarele pe pământ, printre muritorii de rând. Pentru că, repet, este sfidător ca numărul unu din Înalta Curte de Casație și Justiție care are, în prezent, un salariu net de 22.500 de lei, să iasă la pensie, la 50 de ani, cu 28.000 de lei!

              În România, stimați colegi, în caz că ați uitat, sau poate nici nu ați știut, sunt oameni care trăiesc cu o pensie de 1000 de lei lunar, după zeci și zeci de ani de muncă! Lor nu le recalculează nimeni pensiile, chiar dacă legea spune clar că acestea ar trebui indexate cu nivelul inflației, adică, cu mai bine de 15%!

              Am adresat două întrebări parlamentare, atât Ministrului justiției, cât și Ministrului muncii pentru a afla dacă au în lucru un astfel de proiect legislativ privind pensiile de serviciu ale procurorilor și judecătorilor, pentru că timpul trece și nu în favoarea românilor!

              Iar amenințările cu pensionările în masă reprezintă încă un act de sfidare la adresa societății! După ce că Justiția are o imagine extrem de proastă, întreținută chiar de lipsa ei de echitate, iar exemplele sunt cu sutele, o asemenea ”mișcare”, chiar dacă este, momentan, cât se poate de legală, denotă aceiași sfidare la adresa contribuabililor!

              Vă asigur că, dacă nu se va iniția un astfel de proiect legislativ, din 2024 și această problemă, a pensiilor speciale, ca să nu le zic ”nesimțite”, va fi una prioritară pentru Alianța pentru Unirea Românilor, pentru că noi vrem să facem ceea ce nu s-a întâmplat de 30 de ani: dreptate pentru România!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.