Șoarece filmat în secția de pediatrie a unui spital din Sălaj!

O mamă, care se află cu copilul său într-un salon din secția de pediatrie a Spitalului Orășenesc Șimleu Silvanei din județul Sălaj, a filmat șoarele care se plimbă în voie un dulap din fața sa. În imagini se poate vedea clar cum rozatoarea iese dintr-un sertar și se urcă pe mobilier.

Cum a ajuns șoarecele în salonul spitalului? Ce spune conducerea spitalului
Conducerea spitalului din Sălaj spune că, cel mai probabil, soarecele a ajuns in salon din cauza lucrarilor facute la subsolul unitatii medicale. Marcela Coltău, managerul Spitalului Orășenesc din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, spune că în spital sunt montate capcane pentru șoareci și că s-a făcut deratrizare.
„Șoarecii au urcat pe lângă țevile care s-au schimbat și pe lângă care au rămas goluri. S-au umplut locurile pe lângă țevi, atât cât s-a putut, cu spumă, s-au făcut izolări acolo unde s-a putut și să sperăm că nu o să avem surprize de acest gen. Sunt montate în tot spitalul capcane compatibile cu activitatea spitalicească”, a declarat aceasta, pentru Știrile PRO TV.
DSP Sălaj a amendat spitalul cu 5.000 lei
După ce au apărut, pe Internet, filmulețul cu șoarecele care se plimbă liniștit prin saloane, dar și alte imagini cu mizeria depozitată în incinta Spitalului Orășenesc din Șimleu Silvaniei, DSP Sălaj a anunțat un control pentru a verifica condițiile igienico-sanitare.

Potrivit Monitorul de Sălaj, în urma controlului, Direcţia de Sănătate Publică Sălaj a amendat unitatea medicală cu 5.000 de lei.
„Spitalul Orășenesc ,,Prof. Dr. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei” are încheiat contract de prestări servicii DDD, cu firma autorizată, ultima lucrare de deratizare fiind efectuată în 05.10.2022. Produsele biocide utilizate repectă prevederile HG 617/2014. Menționăm că la data contolului unitatea sanitară este într-un proces amplu de reabilitare, modenizare și dotare, care cuprinde o aripă a spitalului,

 » sursa: www.qbebe.ro