Sorin Mateescu (AUR) l-a interpelat pe ministrul Mediului cu privire la implementarea perdelelor forestiere în zona Dobrogei

2 min read

Sorin Mateescu, senator AUR de Constanța, l-a interpelat pe ministrul Mediului, Mircea Fechet, privind implementarea perdelelor forestiere cu precăderea în zona Dobrogei. Aceste perdele acționează ca bariere naturale împotriva factorilor climatici dăunători și au un rol esențial în protejarea solului. Astfel, senatorul AUR consideră că este nevoie de mai multă implicare din partea autorităților.

Domnule ministru,

vă aduc la cunoștință o preocupare deosebită privind situația perdelelor forestiere în România, cu accent pe zona Dobrogei.

Conform Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție, acestea sunt deosebit de importante pentru comunitățile locale și pentru mediul înconjurător. Ele servesc ca bariere naturale împotriva factorilor climatici dăunători, precum și pentru protejarea solului și a diverselor obiective economice și sociale.

Cu toate acestea, observăm că implementarea și menținerea perdelelor forestiere sunt insuficient promovate și susținute la nivel național, ceea ce poate duce la riscuri crescute pentru comunitățile afectate.

În acest context, solicităm respectuos informații cu privire la situația actuală a perdelelor forestiere la nivel național, dar și în zona Dobrogei. Dorim să cunoaștem în ce măsură sunt respectate prevederile legale referitoare la înființarea și întreținerea acestora, precum și sursele de finanțare disponibile pentru aceste proiecte.

De asemenea, vă rugăm să ne comunicați ce măsuri intenționați să luați pentru a îmbunătăți situația perdelelor forestiere, în special în zonele afectate de fenomene climatice extreme și degradare a terenurilor?

Considerăm că protejarea și promovarea perdelelor forestiere reprezintă o prioritate pentru mediul nostru înconjurător și pentru bunăstarea comunităților locale, iar implicarea Ministerului Mediului în acest sens este crucială.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.