Uniunea Europeană va fi o uniune a statelor suverane sau nu va mai fi deloc – CRITICII.RO

3 min read
Uniunea Europeană va fi o uniune a statelor suverane sau nu va mai fi deloc – CRITICII.RO

Lucrările secțiunii a II-a a conferinței internationale au debutat cu alocuțiunea președintelui Senatului AUR, Sorin Lavric, care a atras atenția că Europa se află la o răscruce. ”Astăzi, statele europene își dau seama că au acceptat să intre într-o Uniune al cărei scop e propria lor dizolvare. Ce stat și-ar dori ca, intrând într-o alianță politică, să se aleagă cu propria lui desființare? Din acest motiv, trebuie să o spun răspicat: aflată pe marginea prăpastiei, Uniunea Europeană trebuie reformată din temelii. Ea va fi o uniune a statelor suverane sau nu va mai fi deloc. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vrea ca România să joace un rol esențial pe scena conservatoare din Europa. AUR vrea ca România să calce pe urmele Italiei, Poloniei și Ungariei, țări în care clasa politică a avut demnitatea de a înfrunta birocrația neo-marxistă de la Bruxelles. Din păcate, în România, politicienii fac sluj în fața comisarilor europeni, dovedind o slugărnicie umilitoare: au ajuns să ia niște decizii antinaționale pe care Bruxelles-ul nici măcar nu li le-a cerut. Când ajungi să fii mai servil față de stăpân decât și-ar dori el însuși, nu mai poți spune că ești suveran”, a subliniat liderul AUR.

Următorul vorbitor în programul conferinței a fost domnul Cristian Terheș, europarlamentar.  Acesta a susținut că dezbaterea nu mai este despre stânga sau dreapta. Miza acum este însăși existenta națiunilor. „Discursul meu se referă la întrebarea ridicată de colegii mei. Asistăm la o integrare europeană sau la asimilare. Cercetătorii spun că este un proces prin care o majoritate asimilează o minoritate. Astăzi, în UE nu asistăm nu la asimilarea unei majorități care înghite o minoritate, ci la o minoritate care înghite o majoritate. Sunt zeci de mii de birocrați angajați la Bruxelles și Strasbourg care lucrează în favoarea acestor minorități. Uniunea Europeană șterge moștenirea noastră iudeo-creștină și o înlocuiește cu ideologiile minorităților. Comisia Europeană își arogă tot mai multă putere, luând-o de la noi fără a da explicații nimănui. Aceste elite de la Bruxelles, care nu sunt alese de nimeni, nu au dreptul să decidă asupra destinelor noastre și trebuie să scăpăm de ele”, a spus Terheș.

Președintele Nazione Futura și al Fondazione Tatarella, Francesco Giubilei, a subliniat că există trei mari greșeli făcute de Uniunea Europeană pe următoarele teme: tema emigrației, tema mediului și a tranziției energetice, precum și tema identității. „ Avem în Italia un guvern de centru dreapta, guvern conservator, care a decis să schimbe liniile migratoare italiene. În Italia ajung imigranți care intră ilegal în țară. Guvernul a schimbat aceste politici. ONG-urile care au grija de imigranți trebuie să se ocupe și de replasarea lor. Nu e doar sarcina Italiei, ci a întregii Europe. Poporul Italian e unul solidar, în Italia trăiește o comunitate mare de români. Trebuie făcută o diferențiere între imigrația legală și cea ilegală. Uniunea Europeană nu a eșuat doar pe tema emigrației, ci și pe tema mediului. Este o greșeală că depindem foarte mult de gazul care vine din Rusia. Este o temă pe care toate națiunile trebuie să o abordeze.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.