Vasile Nagy, interpelare către Rafila privind accesul bolnavilor cronici la tratament

1 min read

Deputatul AUR Vasile Nagy i-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, două întrebări parlamentare despre accesul pacienților cu boli cronice la tratament. Situația bolnavilor cu HIV/SIDA, precum și a celor cu tuberculoză (TBC) s-a înrăutățit ca urmare a restricțiilor din timpul pandemiei.

  • Având în vedere situația dramatică privind accesul pacienților cu HIV/SIDA la tratament, situație care s-a înrăutățit pe parcursul anului și care a dus la lipsa tratamentului în numeroase cazuri și afectarea calității și, potențial, chiar a duratei vieții pacienților, vă solicit respectuos să-mi comunicați ce măsuri veți lua pentru asigurarea tratamentelor complete și corespunzătoare fiecărui pacient.
  • Având în vedere că există riscul ca pacienții cu tuberculoză (TBC) să ajungă în situația de a nu mai avea acces la tratament, iar tuberculoza netratată omoară peste 50% din persoanele afectate, vă solicit respectuos să-mi comunicați ce măsuri veți lua pentru asigurarea tratamentelor complete și corespunzătoare fiecărui pacient.
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.