VIDEO ALERTĂ. Autocarul AUR blocat de trupele de ocupație din regiunea transnitreană. Conflict diplomatic

2 min read
VIDEO ALERTĂ. Autocarul AUR blocat de trupele de ocupație din regiunea transnitreană. Conflict diplomatic

Distribuie acest articol!
Alianța pentru Unirea Românilor, partid politic parlamentar cu 44 de senatori și deputați, participă la alegerile din Republica Moldova. Conform legislației din Republica Moldova statul este unitar și indivizibil iar legislația electorală prevede că agitația electorală trebuie permisă pe tot teritoriul.
AUR a mai încercat de două ori să intre și a sesizat CEC cu privire la încălcarea gravă a legii. Separatismul se sancționează în Republica Moldova cu 20 de ani de închisoare, însă nimeni nu a fost tras la răspundere.
Autocarul AUR a fost reținut pe Nistru de trupele de ocupație din regiunea transnistreană. Mai multe persoane îmbrăcate în haine militare nu au permis trecerea autocarului în regiunea transnistreană.
“Nu ni se permite accesul în teritoriul din estul Republicii Moldova. Au venit soldați, nu știm ai cărui regim, și ne-au impus să ne întoarcem. Aceștia au devenit agresivi la un moment dat, știm situații în care oameni au fost uciși. AUR are tot dreptul să facă agitație electorală, cetățenii trebuie să voteze în cunoștință de cauză” a declarat Vlad Bilețchi, liderul AUR Moldova.
Bucureștiul a luat atitudine față de cele petrecute prin vocea parlamentarului român Ciprian Ciubuc: “Vorbim de acuzații foarte grave aduse celor care nu permit accesul AUR în regiunea transnistreană. Libertatea de exprimare trebuie să existe pe tot teritoriul Republicii Moldova. De asemenea să nu uităm că în acel autocar se aflau români cu dublă cetățenie, adică inclusiv cetățeni ai unui stat NATO”.
La un moment dat transmisiunea live a fost blocată de către dispozitivele trupelor de ocupație.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.