Premieră în România! Un bebeluș de o lună și jumătate a fost operat pe cord deschis

2 min read
Premieră în România! Un bebeluș de o lună și jumătate a fost operat pe cord deschis

Andrei a venit pe lume cu o malformație foarte gravă la inimă. S-a născut fără valva pulmonară, ceea ce împiedica sângele să ajungă de la inimă la plămâni. Ar fi fost necesară o intervenție prin care inima să-i fie oprită, dar medicii nu-i dădeau sanșe mari de supraviețuire.
Salvarea lui Andrei a venit din partea unui specialist din Marea Britanie, venit la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Medicul este specialist în intervenţii prin cateterism, ceea ce i-a salvat viața bebelușului de o lună și jumătate. Intervenția chirurgicală este o premieră în România, copilului fiindu-i montat un stent la nivelul inimii. Astfel, medicii câștigă mai mult timp, pentru ca micuțul să crească și să poată fi supus unei operații prin care să-i fie reparată inima.
“Nu am vrut să renunţ la sarcină, deşi doctorii cam aşa mă sfătuiau. Îmi doream doar să fie sănătos”, a spus mama lui Andrei.
Datorită acestei procedure inovative, 150 de micuți au primit anul acesta o nouă șansă la viață. Pe lista de așteptare sunt alți 30 de bebeluși, cărora nu li s-au dat speranțe prea mari de viață.
Citește și: O fetiță s-a născut gravidă și a fost necesară o operație de cezariană chiar în a doua zi de viață
“Câştigăm timp, conservăm eforturile pentru terapie intensivă, pentru asistente, medici şi există un risc de infectare mai mic”, a spus Rana Youssef, medic cardiolog.
Sursa: observatornews.ro.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.