10 asemănări înfricoșătoare între distopia din „Minunata lume nouă” și realitatea zilelor noastre

2 min read
10 asemănări înfricoșătoare între distopia din „Minunata lume nouă” și realitatea zilelor noastre

Clasicul  „Minunata lume nouă” de Aldous Huxley este des invocat în zilele noastre ca model totalitar spre care se îndreaptă lumea.
R3media vă invită să observați 10 asemănări între lumea de azi și distopia lui Huxley și să trageți singuri concluziile.
Manipularea limbajului: În „Minunata lume nouă” „mama” și „tata” sunt cuvinte considerate obscene, care trebuie eliminate din vorbire.
În 2021, Parlamentul European a adoptat o procedură internă, prin care se asigură folosirea unui „limbaj inclusiv”, evitându-se termeni precum „mamă” sau „tată”, în documentele oficiale.
Situația este similară în Statele Unite. În Camera Reprezentanților, șefa Partidului Democrat, Nancy Pelosi, a redactat un regulament din care elimină termeni precum „mama”, „tata”, „sora”, „fiica”, etc și sunt înlocuiți cu termeni „neutri”, precum „părinte”, „copil”, „rudă”, etc din limbajul oficial folosit de parlamentari,
Abolirea familiei : Copiii nu mai au părinți, ci sunt născuți prin inginerie genetică, în incubatoare uriașe.
Există deja numeroase „fabrici” de copii, care produc micuți pentru cuplurile infertile bogate sau pentru homosexualii care vor să devină „părinți”.
În martie 2020, un activist din rețeaua Fundațiilor Deschise (Open Network) a cerut în mod direct abolirea familiei.
Sport egal afacere: În distopie Sporturile erau permise doar în măsura în care sporeau consumul și generau interese economice.
În anul 2021 majoritatea sporturilor au devenit industrii, în care fiecare competiție are „băuturi oficiale”, iar spectatorii sunt încurajați să consume. Totul merge înainte, în ciuda protestelor de pe arenele sportive.
Activitățile de amatori, însă, nu sunt încă, interzise.
Sexualizarea copiilor: Copiii fac educație sexuală de mici. În distopie, aceștia sunt puși să participe în „jocuri erotice”, considerându-se că ținerea în frâu a instinctelor ține de trecutul îndepărtat.
În zilele noastre, Organizația Mondială a Sănătății a emis un ghid în care recomandă startul educației sexuale de la vârsta de 4 ani.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.