Amelia Chiană, primul adolescent din România care a vorbit la ONU. Discursul ei a fost foarte apreciat!

2 min read
Amelia Chiană, primul adolescent din România care a vorbit la ONU. Discursul ei a fost foarte apreciat!

Cine este Amelia Chiană, primul copil român care a vorbit la ONU
Amelia Chiană este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea. Adolescenta face planorism în cadrul cursurilor organizate de Aeroclubul României și își dorește să urmeze o carieră în Drept. Ea face parte și din Centrul Filia, o organizaţie care luptă pentru egalitatea de şanse şi respectarea femeilor în societate, iar din februarie 2022 este membră a Boardului Copiilor, susținut de UNICEF în România.
Şedinţa Consiliul Drepturilor Omului al ONU, la care a participat Amelia, s-a desfăşurat online, pe Zoom și a reunit zeci de participanți din mai multe țări ale lumii. Amelia este primul copil din România care a participat la o asemenea întâlnire şi a vorbit despre importanţa respectării minorilor în spaţiul online. Discursul său a fost unul apreciat de participanţi:
„De câte videoclipuri cu hărțuire este nevoie pentru a atrage atenția autorităților, pentru ca toate statele să acționeze? Copiii sunt ființe umane vulnerabile, iar statul trebuie să aibă grijă pentru ca ei să nu fie vătămați. Trebuie să protejăm mai bine generația viitoare. Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să protejăm tinerele generații. Nu vorbesc doar din perspectiva unui simplu invitat, ci din perspectiva unui copil care crește într-o eră digitală. Vă rugăm să ne ascultați. Statele ar trebui să se asigure că atât copiii cât și părinții dețin competențe media. Este dreptul copiilor de a fi respectați pe toate platformele digitale la care aceștia au acces. Și este nevoie să colaborăm cu toții în privința acestui aspect și să ne asigurăm că recomandările Consiliului sunt implementate de către toate statele, începând de astăzi”, a spus Amelia Chiană în discursul ei, pe care îl poți urmări integral mai jos.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.