Covid face ravagii în Rusia: 180.000 de morți și aproape 600.000 de deces în exces de la începutul pandemiei în martie 2020 –

2 min read
Covid face ravagii în Rusia: 180.000 de morți și aproape 600.000 de deces în exces de la începutul pandemiei în martie 2020 –

Distribuie acest articol!

Raportul agenției naționale de statistică a Rusiei – Rosstat – arată că 50.421 de persoane care sufereau de COVID-19 au murit în cursul lunii iulie 2021, cu mult mai mulți decât recordul anterior de 44.435 din decembrie 2020.

În ultimele zile s-au înregistrat zilnic în medie 20.000 de infectări cu Coronavirus și 800 de decese raportate oficial.

Cu toate acestea, agenția a declarat în raport că doar 38.992 de decese au fost atribuite direct bolii. În alte 5.206 de decese, virusul a fost evaluat ca fiind probabil cauza principală, dar ar fi nevoie de mai multe investigații; în alte 1.449 de cazuri, virusul a contribuit la decese, dar nu a fost cauza principală. Rosstat a spus că celelalte 4.844 de decese ale persoanelor infectate nu au fost legate de virus.
Raportul afirmă că numărul total de decese legate de Coronavirus în Rusia până la sfârșitul lunii iulie 2021 a fost de 215.265 – cu mult mai mare decât cele 180.840 citate de grupul de lucru național (locul 1 în Europa). Oficialii ruși atribuie acest lucru diferitelor metode de numărare, spunând că grupul de lucru include doar decesele în care COVID-19 a fost cauza principală.
Potrivit unor calcule făcute de cotidianul online Moscow Times numărul total al deceselor de Covid ar fi mult mai ridicat – 596.000, luând în considerare decesele în exces față de media precedenților cinci ani, ceea ce ar plasa Rusia pe locul doi în lume după Statele Unite.
Dacă se ajustează mortalitatea raportată la populație, atunci Rusia este pe locul cinci, după Peru, Bulgaria, Macedonia de Nord și Serbia.
Rusia a fost criticată anul trecut pentru aparenta sub-raportare a deceselor provocate de Covid, excesul de decese fiind de până la cinci ori mai mare decât numărul de decese raportat oficial în câteva luni. În multe țări europene, decesele oficiale din Covid-19 reprezintă fidel creșterea observată a excesului general de decese.
Acțiunea de vaccinare a Rusiei împotriva COVID-19 a rămas în urma celorlalte națiuni. Până la jumătatea lunii august, doar un sfert din cele 146 de milioane de persoane din țară primiseră cel puțin o doză de vaccin, în timp ce doar 20% fuseseră complet vaccinate.
Autoritățile din multe regiuni au făcut ca vaccinurile să fie obligatorii pentru anumite grupuri de lucrători, inclusiv pentru cei angajați în asistența medicală, educație, comerț cu amănuntul, transport public și birouri guvernamentale.
Într-un fel este ironic că Rusia, o țară admirată de mulți Corona-sceptici și anti-vacciniști din lumea întreagă și care a fost acuzată că este la originea unor campanii de dezinformare pe internet, este atât de lovită de pandemie.
Președintele Vladimir Putin a fost nevoit să insiste că vaccinul rusesc Sputnik este sigur, iar prim ministrul Mihail Mișustin s-a îmbolnăvit de Covid în mai 2020.

Distribuie acest articol!

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.