Fermier amendat de Garda de Mediu cu 70.000 lei!

2 min read
Fermier amendat de Garda de Mediu cu 70.000 lei!

Roxana Dobre
– 7 mai 2023 13:36

Fermier prins de Garda de Mediu în timp ce ardea gunoaie

Un fermier a fost amendat de Garda de Mediu iar inspectorii atrag atenția că amenzile au fost majorate radical de la începutul anului 2023, pentru o serie de acțiuni care sunt interzise. Încălcarea acestora pot aduce fermierilor sancțiuni care ating chiar și 70.000 de lei.
Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au depistat vineri, 5 mai, un fermier care dăduse foc la mai multe gunoaie printre care și saci rămași goi după ce au fost utilizate îngrășămintele pe care le conțineau. Inspectorii au descoperit aleatoriu fermierul, în timp ce se deplasau spre un alt control.Citiți și: Inspectori de la Garda de Mediu – bătuți și sechestrați în timpul unui control la o fermă!Amenzi de până la 70.000 lei pentru arderea deșeurilor (foto: ebihoreanul.ro)
Fermierul incendia saci în care a avut diverse îngrășăminte
Potrivit comisarului șef Sever Șerbănescu, citat de ebihoreanul.ro, fermierul incendia saci în care a avut diverse îngrășăminte și, când comisarii de mediu au ajuns la el, se pregătea să mai pună pe foc și bidoane din plastic.Prins în flagrant, proprietarul fermei a fost oprit din fapta sa despre care inspectorii Gărzii de Mediu spun că este ilegală.  Fermierul va primi sancțiunea aplicată de inspectori ca persoană juridică, fapta petrecându-se la ferma sa de vaci. Tot acolo, comisarii de mediu au găsit și un morman uriaș de gunoi de grajd depozitat impropriu, direct pe sol, faptă pe care urmează să o ancheteze.Citiți și: Fermieri care se pregăteau să fertilizeze culturile, amendați de Garda de MediuAmenzile pentru arderea ilegală a deșeurilor, majorate
Fermierul va încasa de la Garda de Mediu Bihor, conform Legii nr. 17/2023 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor, o amendă între 50.000 și 70.000 de lei, dat fiind că, din acest an, cuantumul acestor sancțiuni s-a majorat semnificativ.

„Începând cu 12 ianuarie 2023, abandonarea, aruncarea, ascunderea deșeurilor, eliminarea, deținerea, păstrarea acestora în afara spațiilor autorizate, incendierea și îngroparea deșeurilor se acționează cu amendă de la 30.000 la 45.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 la 70.000 lei pentru persoane juridice”, a declarat Șerbănescu.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.