Gheorghe-Adrian Cătană (AUR) solicită INS și AEP date privind cetățenii români cu drept de vot

1 min read

Anul 2024 va fi unul important din punct de vedere electoral. În acest context, senatorul AUR Gheorghe-Adrian Cătană a solicitat Institutului Național de Statistică (INS) și Autorității Electorale Permanente (AEP) să transmită date privind cetățenii români cu drept de vot.

În anul 2024 vor avea loc patru runde electorale în România, respectiv alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Urmează un an electoral intens care necesită pregătiri îndelungate din partea partidelor și a instituțiilor statului.

           Un element cheie al întregului proces electoral îl constituie numărul votanților din România. Pe baza acestei informații se stabilesc numărul secțiilor de votare, pragul electoral și ponderea aleșilor români în viitoarele poziții.

Întrebări adresate Institutului Național de Statistică:

  1. Care este numărul total al cetățenilor români cu vârsta împlinită de 18 ani la momentul efectuării ultimului recensământ?
  2. Care este numărul total al cetățenilor români cu vârsta împlinită de 18 ani la 1 septembrie 2023?

Întrebări adresate Autorității Electorale Permanente:

  1. Care este numărul total al cetățenilor români cu drept de vot din prezent?
  2. Când au fost actualizate ultima oară listele cetățenilor români cu drept de vot?
  3. Care este procesul prin care se actualizează listele cetățenilor români cu drept de vot?
  4. Ce instituție/instituții își asumă responsabilitatea pentru actualizarea listelor cetățenilor români cu drept de vot?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.