Reuters: De ce a fost atacat petrolierul israelian în Marea Arabiei, în urma căruia un marinar român a fost ucis

1 min read
Reuters: De ce a fost atacat petrolierul israelian în Marea Arabiei, în urma căruia un marinar român a fost ucis

Distribuie acest articol!

Atacul de joi asupra unei nave israeliene a venit ca răspuns la atacul asupra aeroportului Dabaa, au declarat vineri surse din axa rezistenţei pentru Al Alam TV, care nu au menţionat alte detalii, informează Reuters.
Miercuri seara, un presupus atac aerian israelian a vizat aeroportul militar Dabaa din guvernoratul Homs, situat în nord-vestul Siriei. Au fost raportate daune materiale de către mass-media siriene, potrivit Jerusalem Post.
Petrolierul Mercer Street a fost atacat joi seara în Marea Arabiei în circumstanţe neclare, în timp ce naviga fără încărcătură de la Dar es Salaam, Tanzania, către portul El Fujairah din Emiratele Arabe Unite. Doi membri ai echipajului, un român şi un britanic, au murit în atac. Echipajul petrolierul era format din 27 de persoane de diverse naţionalităţi.
Israelul a acuzat Iranul de comiterea atacului.
Nu există deocamdată nicio reacţie oficială imediată din partea Iranului la această acuzaţie.
Site-ul de ştiri israelian Ynet a declarat că, potrivit evaluării din Israel, au existat două atacuri asupra navei, la distanţă de câteva ore. Primul nu a provocat daune, dar al doilea a provocat victime.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.