Sănătate prin mișcare, educaţie non-formală prin programe outdoor

2 min read
Sănătate prin mișcare, educaţie non-formală prin programe outdoor

Dacă am încerca să facem un top al metodelor de educație non-formală, cu siguranță programele outdoor ar câștiga detaşat. De altfel, evenimentele din ultimii 2 ani au reușit să atingă un prag înalt în consumul de tehnologie, aducând după sine și efecte adverse, dăunătoare procesului educațional, dar născând totodată o nevoie tot mai accentuată a unui proces de învățare orientat spre natură, conectare cu mediul înconjurător, spre mișcare.
Pornind de la principiile de mai sus și cu o experiență de peste 10 ani în organizarea programelor educaționale outdoor, Old Line Travel împreună cu Organizația nonprofit – Asociația Turistică Ghizii României, ONG care activează în domeniul ecologiei, tineretului și care promovează voluntariatul, vă propune o incursiune în lumea cunoașterii, a naturii și a jocului, prin tabere de vară sau iarnă cu program de activități, excursii, minitabere sau ateliere tematice. Tiroliana, panoul de escaladă, drumeţiile în natură sau confruntarea piraților, meştesugul vaselor de lut sau pictura motivelor tradiționale sunt doar câteva dintre activitățile pe care le întreprind copiii în cadrul programelor noastre. 
Pornind de la conceptul „învățare pe tot parcursul vieții”, prin programe special create în acest sens și implicarea activă a participanţilor, punând în practică cunoștințele dobândite, reușim să acoperim nevoia de cunoaștere, curiozitatea, formarea unor noi deprinderi și, poate cel mai important, dezvoltarea independenței acestora.
Regăsiți mai jos câteva dintre programele noastre dezvoltate frumos și îmbunătățite anual în funcție de noile tendinte şi dorințe ale participanților la programele educaționale:

tabară la mare;
excursii;
ateliere tematice.

Prin intermediul Asociației Turistice Ghizii României oferim suport pentru accesarea fondurilor și liniilor de finanțare care se adresează educației, pentru  scrierea, depunerea și implementarea proiectelor.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.