Școlile nu mai au voie să ceară informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților

2 min read
Școlile nu mai au voie să ceară informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților

Locul de muncă şi ocupația părinților nu vor mai fi trecute în catalogul clasei!
Începând din 13 septembrie, școlile nu mai au voie să ceară informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților sau reprezentanților legali ai elevilor! Astfel, se dorește asigurarea echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei.

„Începând cu anul școlar 2021 – 2022, profesorii diriginți și învățătorii nu vor solicita, colecta și prelucra informațîi cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/reprezentanților legali ai elevilor. Această solicitare vine în sprijinul asigurări echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei”, se arată în documentul obținut de Edupedu.ro, semnat de secretarii de stat, Radu Szekely și Sorin Ion.
Citește și: E oficial! Școala va începe pe 13 septembrie, în format fizic, fără scenarii de funcționare!
Precizarea vine în contextul în care cataloagele școlare actuale conțin o filă cu datele personale ale elevilor, în care profesorii diriginți și învățătorii trebuie să completeze, pe lângă datele de contact ale părinților, și profesia și ocupația acestora. Până la actualizarea actelor de studiu, începând cu anul școlar 2021 – 2022 profesorii vor completă, în fila respectivă, strict rubricile referitoare la datele de contact ale părinților sau ale reprezentanților legali ai elevilor.

Foto: edupedu.ro
„Respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr 180 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului UE, în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute”, se mai arată în informarea emisă de Ministerul Educației.
Tu ce părere ai despre faptul că școlile nu mai au voie să ceară informații despre locul de muncă, ocupația sau profesia părinților?

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.