Vom interzice traseismul politic… să își piardă mandatul – CURIERUL ROMÂNESC

1 min read
Vom interzice traseismul politic… să își piardă mandatul – CURIERUL ROMÂNESC

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat astăzi planul pentru reformarea sistemului politic românesc, care cuprinde o serie de măsuri concrete pe care AUR și le va asumă în viitorul parlament.

În acest context, Claudiu Târziu a subliniat că orice schimbare trebuie să înceapă cu actuala clasă politică. „Sloganul nostru este dreptate pentru România. Dreptate nu putem face cu actuala clasă politică. Este necesar să schimbă din temelii actuala clasă politică”, a declarat Târziu.

Astfel, AUR propune:

1. Renunțarea la finanțările de la bugetul de stat a partidelor politice parlamentare. De vreo 12 ani încoace, partidele parlamentare sunt subvenționate masiv de la bugetul de stat. Anual între 50 și 100 de milioane de Euro merg către activitiățile de partid, în condițiile în care finanțările lor ar trebui să vină din cotizări ale membrilor de partid, donații, sponsorizări și alte activități la care care dreptul prin lege.

2. Interzicerea traseismului politic în timpul mandatului. Dacă parlamentarul nu se ma regăsește în acțiunile partidului din care face parte, singura soluție este demisia.

3. Instituirea unui contract între aleși și alegători: prin lege mandatul reprezentativ al parlamentarului să devin mandat imperativ astfel încât dacă el nu-și respectă promisiunile pentru care a fost ales, să fie revocat din funcție.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.