VREMEA | Prognoza meteo pentru săptămâna 24 – 30 mai: Instabilitate, ploi multe, furtuni severe!

2 min read
VREMEA | Prognoza meteo pentru săptămâna 24 – 30 mai: Instabilitate, ploi multe, furtuni severe!

Ne așteaptă o săptămână dinamică din toate punctele de vedere: alternanțe ale centrilor barici de presiune ridicată (anticicloni) și joasă (depresiuni), alternanțe ale maselor de aer (reci și calde ), pe o circulație predominant atlantică, dar și avansul constant al unor fronturi atmosferice care vor traversa țara noastră și vor aduce vreme instabilă și furtunoasă.
Vorbim despre furtuni care se pot dovedi cele mai severe din această primăvară. Va fi o săptămână bogată în precipitații, astfel că la nivelul întregii țări se pot acumula 20 – 30 de l/mp, iar prin nordul și centrul Moldovei, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei, zonele montane putem ajunge chiar la 40 – 50 l/mp.
Luni, 24 mai:
Noaptea de duminică spre luni aduce valori minime chiar și de 16 – 18 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, Dobrogea, în timp ce în restul țării nu depășim 10 – 12 grade, cu 4 – 6 grade pe crestele montane, respectiv 12 – 14 grade prin nordul Moldovei.
În ceea ce privește maximele primei zile a săptămânii acestea se opresc la un 20 – 22 de grade prin Banat, Crișana, Maramureș,  Transilvania, Moldova, nordul Dobrogei, respectiv 15 – 17 grade prin zonele montane. Cel mai cald va fi în Oltenia și Muntenia, unde putem atinge și valori de 27 – 28 de grade.
Pe parcursul nopții de duminică spre luni ploile sunt prezente prin zonele montane, prin nordul și centrul Moldovei, Maramureș, Crișana, Transilvania, iar la începutul dimineții și prin estul Munteniei sau nordul Dobrogei. Odată cu orele serii ploile pot reveni prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și zonele montane.
În ceea ce privește cantitățile, doar prin Maramureș, nordul Transilvaniei și al Orientalilor se pot acumula 7 – 10 l/mp.
Marți, 25 mai:
Dacă în bună parte din țară nu avem parte de minime mai mari de 12 – 14,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.