Bulgaria face o prioritate din dezvoltarea turismului viticol

1 min read
Bulgaria face o prioritate din dezvoltarea turismului viticol

Ministerul bulgar al Turismului a decis să dea prioritate dezvoltării unor tipuri specializate de turism, precum turismul cultural şi sub-tipurilor sale, dintre care cel mai important este turismul viticol, a declarat ministrul adjunct al Turismului, Mariela Modeva la deschiderea primei conferinţe profesionale internaţionale dedicate soiului de struguri Mavrud.
Mariela Modeva a subliniat că aceste obiective au fost stabilite în strategia Ministerul Turismului de a promova Bulgaria ca o destinaţie sustenabilă şi un brand recunoscut.
”International Mavrud Day este un motiv, o sărbătoare şi o iniţiativă excelentă recunoscută de întreaga industrie viticolă. Cred şi sper că va deveni ceva mai mult, o dezvoltare în direcţia corectă şi înfiinţarea unui brand naţional pentru vinurile din Bulgaria”, a declarat la rândul său Ivailo Katerski, preşedintele Bulgarian Association of Wine Professionals, care a organizat evenimentul.
În discursul său, ministrul bulgar al Agriculturii, Yavor Gechev şi-a exprimat încrederea că Bulgaria are perspective foarte bune pentru a dezvolta turismul viticol.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.