Ce minune! Cel mai mic bebeluș din lume a cântărit doar 212 grame la naștere și a supraviețuit

2 min read
Ce minune! Cel mai mic bebeluș din lume a cântărit doar 212 grame la naștere și a supraviețuit

Cel mai mic bebeluș din lume! Cântărea doar 212 grame la naștere
Kwek Yu Xuan a venit pe lume în iunie 2020, cu aproape patru luni mai devreme decât ar fi trebuit. Fetița cântărea la naștere doar 212 grame, iar medicii au fost extrem de rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Acum, după 13 luni de spitalizare, cea mică a fost externată și a putut fi luat acasă de către părinți.

Cazul micuței este considerat o adevărată minune medicală, mai ales că este cel mai mic prematur din lume care a supraviețuit unei nașteri timpurii. Kwek Yu Xuan a venit pe lume prin intermediul unei cezariene, la doar 25 de săptămâni de sarcină, la Spitalul Universitar din Singapore. Potrivit BBC, mama fusese diagnosticată cu tensiune arterială crescută care punea în pericol viața amândurora, motiv pentru care medicii au luat decizia să recurgă la o cezariană de urgență.
Citește și: 10 recorduri incredibile deținute de mame
„Nu mă aşteptam să nasc atât de repede şi am fost foarte îngrijorați că Yu Xuan s-a născut atât de mică, dar, din cauza stării mele, nu am avut de ales. Tot ce sperăm și ne dorim este ca ea să continue să crească și să fie sănătoasă”, au declarat părinții bebelușului.
Acum, după un an și o lună de spitalizare și de îngrijiri medicale speciale, bebelușul care a cântărit cât un măr la naștere a fost externat și a putut merge acasă, în sânul familiei. Însă vizitele la medic nu s-au terminat, pentru că fetiță are încă nevoie de entilator pentru asistenţă cu oxigen din cauza afecțiunilor pulmonare cronice cu care se confruntă.
Citește și: Povestea celui mai prematur nou-născut din lume. A avut doar 338 g la naștere și acum este bebelușul miracol

Surse: bbc.com,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.