Deputații AUR de Iași solicită Ministerul Educației să explice de ce au apărut deficiențe în cadrul testării online a elevilor de gimnaziu și liceu

2 min read

Deputații AUR Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu au cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să explice de ce au apărut deficiențe în desfășurarea testării inițiale online a elevilor de gimnaziu și liceu. Cadrele didactice, elevii și părinții s-au plâns că au exista inclusiv probleme privind notarea.

Ultima testare online organizată de Ministerul Educației a fost marcată de anumite deficiențe care s-au transpus în greșeli privind notarea elevilor, dar și în atribuirea subiectelor de evaluare. În județul Iași au fost semnalate aceste probleme Este vorba despre testarea inițială standardizată a elevilor de gimnaziu și de liceu care s-a desfășurat în format digital.

Potrivit informațiilor existente în spațiul public, dar și a declarațiilor cadrelor didactice, elevilor și ale părinților au existat probleme privind notarea. Spre exemplu, un elev absent figurează cu o anumită notă la evaluarea online, iar anumiți elevi au observat modificarea notei inițial acordate după ce au reaccesat în zilele următoare pagină. Din păcate, nici părinții, nici elevii și nici cadrele didactice nu au primit încă un răspuns.

O altă problemă semnalată este cea privind subiectele acordate. Câțiva elevi din clasa a V-a au reclamat faptul că nu au studiat încă materia care s-a regăsit în subiectul atribuit.

Având în vedere cele expuse mai sus:

  1. Care sunt motivele pentru care au intervenit aceste probleme?
  2. Ce măsuri pot fi luate pentru a evita astfel de erori pe viitor?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.