Intelepciunea ca solutie

2 min read
Intelepciunea ca solutie

Toți suntem în echipa lui Dumnezeu, doar că unii încă nu suntem echipați.
Decizia trebuie luată între ateism și creștinism, între afaceri și cultură, între lipsă de nevoi și valoare, între viața pământească și cea superioară, între negație și asemănare cu Dumnezeu. Omenirea are de ales. Există doar doi poli.
Nu Îl vom găsi pe Dumnezeu, dacă Îl căutăm de pe un tron de aur, mai degrabă vom găsi o vacă pierdută pe acoperiș.
Lucrurile mărețe nu sunt realizate de cei care cedează tendințelor, mofturilor și opiniei populare. Este nevoie de tărie de caracter pentru a vâsli în amonte.
Suntem cei mai în viață când suntem îndrăgostiți de Cer.
Cel mai trist aspect al vieții este că știința adună cunoștințe mai repede decât societatea adună înțelepciune și spiritualitate. Citită corect, Biblia este cea mai puternică forță pentru omenire concepută vreodată.
Să cerem înțelepciune, să o dorim și să o căutăm toată viața. Ce trebuie să facem: Să ascultăm, să citim și să cugetăm!
La fel cum înțelepciunea se poate dobândi, tot așa se poate și pierde, prin nechibzuință.
Diferența constă în direcția spre care privim: soția lui Lot a privit spre lume și s-a transformat în stâlp de sare, iar Lot a privit spre Dumnezeu și a găsit salvarea din pucioasă. Lot s-a mântuit din Sodoma, iar Iuda s-a pierdut de lângă Mesia, pentru că – deși era aproape – privea spre banii donați, nu spre El.
În Egipt, cei care fabricau idoli câștigau mult, dar pierdeau – fără să realizeze – și mai mult. La fel era în Efes sau la Roma. Aurul înnebunește și orbește: omul nu mai privește în direcția corectă, își pierde înțelepciunea.
În schimb, cine se încrede în Dumnezeu nu are de ce să se teamă.

 » sursa: www.crestinortodox.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.