Raisa Enachi (AUR): Angajații care au mai mult de un contract de muncă sunt suprataxați

2 min read

Deputata AUR Raisa Enachi l-a interpelat pe prim-ministrul Nicolae Ciucă cu privire la suprataxarea românilor care obțin venituri din alte activități independente.

Să ne aducem aminte că, anul trecut, în vară, atunci când lumea era plecată în concedii, v-ați gândit să modificați Codul fiscal al României și să mai aduceți bani la buget pe spatele românilor care mai au încă un loc de muncă și care au activități independente. Bravo, domnilor! Chiar dacă ați primit observații de la mediul de afaceri, de la oamenii care au un al doilea loc de muncă de 2 ore sau 4 ore, nu ați reacționat, mergând mai departe cu această idee.

         S-au pierdut, astă vară, în jur de 180.000 de locuri de muncă. Acum a venit momentul adevărului, adică depunerea declarației unice, în care cei care au câștigat anul trecut, la al doilea loc de muncă peste 6 salarii, adică 6×3.000 lei = 18.000 lei, vor avea de plătit CASS de 10%, respectiv 1.800 lei. Ați inclus în modificările la Codul Fiscal următoarele venituri care intră sub incidența contribuției la sănătate: veniturile din salarii și asimilate salariilor, veniturile din activități independente, veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din asocierea cu o persoană juridică, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din investiții și cât mai multe venituri din alte surse.

         Deci, în cazul celor care încearcă, în România, să mai obțină venituri din alte activități independente, sunt penalizați și datorează la Bugetul de stat mai mulți bani decât în anii trecuți.

         Domnule Prim-ministru, vă rog să îmi răspundeți, de ce restul angajaților care au mai mult de un contract de muncă sunt condamnați să plătească de două ori asigurări de sănătate? Sunt ei, oare, tratați în spitalele publice de două ori mai bine?

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.