Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun

2 min read
Sfaturile unui cofetar profesionist pentru cele mai bune fursecuri de Crăciun

Fursecurile făcute în casă sunt binevenite oricând, dar mai ales ales de Crăciun. Cui nu-i place mirosul de prăjituri proaspăt coapte, care ne aduce aminte de copilărie, de mama, de bunica?
Ei bine, ca să avem parte de această experiență minunată, un cofetar ne spune cum să facem ca să coacem fursecuri demne de servit prieteni, neamuri, vecini, căței și purcei.
Iată care sunt sfaturile sale.

Amestecă bine untul și zahărul
Nu este suficient să le amesteci până cele două ingrediente s-au omogenizat, trebuie să le amesteci câteva minute bune, până ce zahărul s-a dizolvat în totalitate și în compoziție încep să apară bule de aer.
Folosește extract pur de vanilie
Cele mai multe rețete de prăjituri au nevoie de extractul de vanilie pentru că le dă un gust deosebit. Extractul de vanilie este făcut pentru a accentua aroma celorlalte ingrediente, așa că fiecare ingredient în parte trebuie să fie de calitate și să se potrivească cu celelalte ingrediente din aluat.
Lasă aluatul să se „odihnească”
Aproape de fiecare dată când faci un aluat pentru prăjituri sau fursecuri, trebuie să îl lași deoparte un timp, până ce îl pui în cuptor. În funcție de ce rețetă urmezi, poate îl vei lăsa 5 minute, sau poate jumătate de oră. În orice caz, încearcă să nu sari peste acest pas pentru că este foarte important.
Folosește o formă pentru fursecuri
Există o lingură specială pentru fursecuri (similară cu cea pentru înghețată) care te ajută să le dai formă fursecurilor atunci când le pui în tavă. În acest fel, toate fursecurile vor avea aceeași mărime. În plus, e mai ușor decât să folosești o lingură normală.
Unge întotdeauna hârtia de copt cu unt sau ulei
Cred că nimănui nu-i place atunci când fursecurile se lipesc de tavă și creează acea crustă neagră,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.