VIDEO | Sărbătoare la Putna: Hramul Sf. Voievod Ștefan cel Mare a reunit MII de români „de la Nistru pân’ la Tisa”. Defilarea în costume naționale

2 min read
VIDEO | Sărbătoare la Putna: Hramul Sf. Voievod Ștefan cel Mare a reunit MII de români „de la Nistru pân’ la Tisa”. Defilarea în costume naționale

Mănăstirea Putna a sărbătorit vineri hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare cu liturghie, cântări folclorice și patriotice și o paradă militară. Au participat oficiali, clerici și credincioși din țară, dar și „de la Nistru pân’ la Tisa”: din Basarabia și Bucovina de Nord. Sărbătoarea a făcut parte din manifestările Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal, scrie Basilica.
Au participat Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, reprezentanți ai Ministerului de Interne din Republica Moldova, clerici din Bucovina de Nord.
Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Părintele Stareț Melchisedec a întâmpinat cu emoție la poarta Mănăstirii Putna mai multe coruri de elevi și grupuri de gospodari din vetrele folclorice ale județului Suceava. Aceștia au venit cântând din centrul comunei Putna.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Mii de oameni au participat și la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor avându-l în frunte pe ÎPS Calinic.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3media

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.