Iohannis își construiește „guvernul meu” pe cadavre – CRITICII.RO

Bucuroși ca niște copii care au primit de la Moș Crăciun (Santa Klaus pentru cunoscuți) o trotinetă nouă și abia așteaptă să se dea cu ea, Cioloș, Barna și ceilalți useriști fruntași au început deja să-și facă planuri pentru guvernare. Ca să se vadă că nu-s pricinoși și nu țin ranchiună, ei i-au propus până și hulitului Cîțu un loc în noul cabinet, doar-doar or convinge liberalii să-i voteze în Parlament. Răstimp, Dacian, nepotul Vulpii, negociază de zor, zic gurile rele, cu eminențele cenușii din PSD, fiind gata să le propună orice – până și integrarea în absolut toate miliardele de la UE pentru primarii pesediști. Cu UDMR deocamdată nu s-a negociat, dar pe ăștia, cu o plăcuță bilingvă și niște promisiuni de autonomie îi convingi să-l voteze premier chiar și pe răposatul Vadim.

Deși credeam că useriștii au depășit vârsta la care să creadă în Santa Klaus-ul de la Cotroceni, ei dau dovadă de o naivitate fantastică. Oare chiar își imaginează Dacian Cioloș că va putea face guvern cu cine vrea el? Că-i va da cineva voie să-l numească iar pe Drulă la Transporturi, ca să-i lase pe regii asfaltului săraci lipiți, de să nu mai aibă, bieții de ei, după ce bea Chivas? Că-l va lăsa cineva să-l pună iar pe Stelian Ion la Justiție, ca acesta, la rândul lui, să desemneze procurori independenți, care să se apuce să numere iar casele lui Iohannis și felul cum le-a pesedit? Că-i va permite să dea iar banii de la UE, primiți prin PNRR, pe mâna lui Ghinea, să-i mânărească el cum știe mai bine și să-i lase pe baronii lor cu dinaintea goală? Că va putea chiar să-l aducă iar pe Vlad Voiculescu-Smiorc la Sănătate, să rezolve pandemia cu două postări pe Facebook și două like-uri?

Este vizibil și de pe fața nevăzută a Lunii că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze un guvern care să fie și pe placul PNL, și pe placul PSD, cu atât mai puțin pe placul președintelui. Naivi ca niște boboci de rață care vânează șireturile de la pantofi crezând că sunt râme, useriștii s-au băgat singuri în jocul pervers al lui Iohannis și se și văd acum reformând România, făcând în câteva luni ce n-au făcut alții în 30 de ani. De fapt, n-o să facă nimic – sau, mă rog, o să se facă de râs – pentru că guvernul lui Cioloș o să pice cu brio la vot, în Parlament. Și abia atunci Iohannis își va putea face jocul, numind o marionetă a lui din PNL. Cum o să-și dea seama care din PNL e marionetă? Simplu: alege un penelist, la întâmplare!

Ceea ce face Iohannis acum este un genocid calculat. El își clădește iarăși „guvernul meu”, dar de astă dată și-l construiește pe cadavre. Sunt sute de morți de covid zilnic și valul patru nu dă deloc semne că ar da înapoi. Cu fiecare zi care trece, numărul victimelor crește, spitalele sunt tot mai aproape de colaps,

 » sursa: www.CRITICII.ro