Reforma lui Cîmpeanu: Universitățile își vor verifica plagiatorii din banii noștri

2 min read
Reforma lui Cîmpeanu: Universitățile își vor verifica plagiatorii din banii noștri

Distribuie acest articol!
Reforma lui Cîmpeanu: Universitățile își vor verifica plagiatorii din banii noștri. Ministrul Educației a anunțat astăzi că, în urma consultării publice, nu se va schimba nimic în regulamentul și metodologia CNATDCU. Mai mult decât atât, universitățile care au emis teze de doctorat după 1990 vor primi bani ca să și le verifice, urmând să certifice sub semnătură dacă sunt sau nu conforme.
Astfel, potrivit informațiilor, pentru analiza fiecărei teze din bugetul Ministerului Educației vor fi alocați 50-60 de euro. „Avem un fond pentru situații speciale. E o provocare majoră”, a precizat Cîmpeanu, dezvăluind că a făcut această propunere pentru prima oară la Consiliul Național al Rectorilor, desfășurat la Cluj, la sfârșitul lunii iunie.
Ministrul a subliniat că din 1990 și până acum au fost emise 77.111 titluri de doctor, mai mult de jumătate de către marile universități – Universitatea București a emis peste 9.000 de titluri, Universitatea Babeș Bolyai – aproape 7.500 de titluri, Universitatea Politehnica București aproape 5.000, urmate de Universitatea Iași.
„Peste 2. 000 de titluri sunt eliberate de Academia Română. Solicit universităților în care s-au susținut toate aceste teze de doctorat, ca într-un termen rezonabil, un an spre exemplu, să realizeze o analiză a tuturor tezelor de doctorat (…) Fiecare să își analizeze propriile teze, să își asume răspunderea și să declare sub semnătură că au fost analizate și că sunt sau nu conforme”, a adăugat Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu nu a fost întrebat și nici nu a explicat ce s-ar întâmpla dacă o universitate, sau o academie, care a emis titluri de doctor pe baza unor teze plagiate va susține, sub semnătură, că ele au fost conforme cu normele etice și universitare, deși acest lucru nu ar fi adevărat.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.