Donald Trump : Pentru orice om inteligent e clar că virusul COVID-19 provine dintr-un laborator din China

Donald Trump, președintele SUA între 2017 și 2021, crede că este „evident pentru persoanele inteligente” că virusul SARS-CoV-2 a provenit dintr-un laborator din Wuhan, orașul din China considerat epicentrul pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres, care citează EFE.
Într-un interviu pentru site-ul conservator Newmax cu cel care i-a fost consilier, Steve Cortes, și publicat de The New York Post, Trump se referă la informațiile apărute în ultimele zile în presa locală care insistă că originea virusului ar trebui investigată mai serios și că SARS-CoV-2 ar fi putut proveni din laboratorul din Wuhan.
Ministrul sănătății din SUA, Xavier Becerra, a cerut marți studii „independente și transparente” pe tema originii coronavirusului, în timpul intervenției sale la adunarea anuală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). „Trebuie să înțelegem mai bine pandemia, pentru a putea răspunde mai bine amenințărilor viitoare, iar studiile privind originea COVID-19 trebuie să fie transparente, bazate pe știință și pe independența experților”, a declarat Becerra, prin videoconferință.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.
Autoritățile americane și-au manifestat încă din februarie nemulțumirea față de rezultatele preliminare ale anchetelor realizate la Wuhan la începutul anului de către experți internaționali, în căutarea posibilei origini a pandemiei, și și-au exprimat convingerea că oficialitățile chineze au ascuns informații membrilor echipei OMS.
Trump e sigur că virusul COVID-19 provine dintr-un laborator din Wuhan, China
Luni, The Wall Street Journal a relatat că trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 și au avut simptome similare celor de COVID-19, cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei. Potrivit ziarului american, care citează surse din serviciile de informații americane, un raport al Departamentului de Stat al SUA semnala că cercetătorii chinezi s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019,

 » sursa: www.r3media.ro