De ce evită cadrele didactice programele de tabără la mare?

De beneficiile mersului la mare suntem cu toții conștienți, dar, cu toate acestea, tendința printre cadrele didactice este de evitare a activităților outdoor organizate în această zonă.
Încercăm astfel, să enumerăm câteva dintre motivele întâlnite, argumentând binenţeles, în speranţa de a reduce sau chiar elimina anumite preconcepții.
Copiii fac insolaţieAtunci cand activitatea se desfășoară într-un cadru organizat, care presupune atât montarea unor corturi de tip umbrar la plajă, cât și utilizarea unor mijloace  esenţiale de protecţie solară (bandană, pălărie, șapcă, cremă de plajă), respectarea orelor de plajă recomandate de specialişti și prezența permanentă a personalului calificat în desfășurarea programelor outdoor,  putem concluziona că este o frică neîntemeiată.
Copiii se pot îneca Dacă locația aleasă pentru desfășurarea activităților este delimitată atât uman de către însoțitori calificați, cât şi prin diverse materiale concepute în acest sens, iar adâncimea apei este în parametri maximi de siguranţă pentru toate categoriile de vârstă putem concluziona că piscina unei unități de cazare de la munte, zonă atât de solicitată pentru taberele de vară, prezintă aceleaşi caracteristici.
Calitatea mâncării este îndoielnică Nu putem sa ne raportăm la o terasă de tip autoservire, care încă de la intrare ne poate ridica niște semne de întrebare. Putem, în schimb, să ne încredem într-un restaurant din cadrul unui hotel de 4* care respectă anumite standarde și norme sanitare.
Merg deja cu părinții la mare Marea ne ajută să ne reechilibrăm organismul, îl stimulează în lupta cu virușii și cu bacteriile, redefineşte tonusul muscular, eliberează căile respiratorii și reușește să transmită o dispoziție excelentă. Și atunci, putem oare noi să afirmăm ca două vacanțe la mare pot dăuna în vreun fel acestor copii?   
În 2023, cu o experiență de peste 10 ani în programe educaționale outdoor, Old Line Travel împreună cu Organizația nonprofit – Asociația Turistică Ghizii României a creat un program inedit pentru a redefini taberele la mare astfel încât să acopere toate nevoile dar și să elimine temerile privind participarea la un astfel de program.
În afară de timpul petrecut la plajă, veți regăsi și activități precum plimbarea cu barca, activități distractive pe plaja din Mamaia, vizita la Delfinariu, plimbarea cu gondola și multe alte activități într-un program de tabără special creat și adaptat copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, pe litoralul românesc.
Programul detaliat pe zile îl regăsiți aici.
Un element important în echipa noastră și liantul între noi și copii sunt cadrele didactice. Pornind de la această premisă vă invităm să vă bucurați de timp de calitate și relaxare, căci o tabără se poate transforma în concediu pentru cadrele didactice!
Pentru informații suplimentare despre programele educaţionale accesați www.tabere.oldlinetravel.ro!

 » sursa: www.didactic.ro